Betaglukaner

Betaglukaner

Betaglukaner finns naturligt i svamp, jäst och spannmål i olika former. De består av multipellänkade och grenade glukosmolekyler (polysackarider) och är kostfibrer. Typen av koppling mellan de enskilda sockermolekylerna är viktig för immunförsvaret: Betaglukaner, som har en hög andel av 1,3 / 1,6 kopplingar, kunde visa de bästa effekterna.

Betox-93® - Mycket rena betaglukaner från Hiratake medicinska svampar

Betox-93® är varumärket för de unika och särskilt immunaktiva beta-glukanerna från den japanska Hiratake-svampen (Pleurotus ostreatus, ostronsvamp). Ostronsvampen växer främst på sjuka och döda lövträd och är även lätt att odla som matsvamp. Dess fruktkroppar är ca 5-15 cm breda, hatten är gråbrun till lila. Dess färg ändras till vitaktig på lamellerna och på foten. Betaglukanerna är en av de viktigaste ingredienserna i Hiratake-svampen, som även innehåller B-vitaminer (inklusive B1, B2, B5, B6 och B7) samt folsyra och C-vitamin.

Det patenterade specialextraktet i immunLoges® kapslar och immunLoges® juice innehåller ett särskilt högt innehåll av speciella beta-glukaner. Hiratake-svamparna som används till detta kommer från ekologiska gårdar och produceras under kontrollerade förhållanden med frisk luft och rent vatten. På grund av sin renhet (93%) är Betox-93® nästan proteinfritt, så det finns ingen anledning att frukta allergiska reaktioner. Som ett resultat absorberas de särskilt väl och används i kroppen utan att orsaka intolerans.

Referenser

Samuelsen AB et al.: Mol Nutr Food Res 2014; 58 (1): 183-193.