Skelettet

Skelettet

Skelettet är en mycket komplex del av kroppen och måste utföra en mängd olika uppgifter. Framför allt ger det kroppen stabilitet. Utan vår benstomme skulle det helt enkelt inte vara möjligt att gå upprätt eller sitta. För att skelettet ska klara av dessa uppgifter måste det vårdas väl.

Tips och tricks som kan hjälpa dig att underhålla din benstomme

Grunden för en sund och stabil benstomme är näring. Här bör man se till att kroppen tillförs alla viktiga näringsämnen som kan stödja benen i att utföra sitt dagliga arbete. Magnesium och kalcium är två av de mest elementära ämnena som kroppen behöver för att ge näring åt skelettet. Men du bör också vara uppmärksam på intaget av vitamin K eller zink för att garantera en optimal tillförsel.


Förutom kosten spelar träning också en viktig roll. I detta sammanhang antas ofta att skelettet då och då bör skonas för att skydda det från överdriven stress. Detta är dock exakt fel tillvägagångssätt. När det kommer till benstommen är den allmänna regeln "använd den eller förlora den", vilket betyder att belasta benstommen eller bli benskör. Att skydda benstommen kan här ha precis motsatt effekt och driva skadan ytterligare. Så en balanserad rörelse är ett mycket bättre val här om du vill stödja ditt skelett.

Vilken roll spelar naturmedicin när det kommer till skelettet?

Förutom många andra områden handlar naturmedicin också om optimal vård av en kropp. Detta är särskilt intressant när det kommer till skelettet, eftersom benstommen, på grund av sin struktur, är beroende av många olika ämnen som bör tillföras kroppen dagligen.

 

Naturopati erbjuder olika lösningar som kan användas i vardagen och ge varaktigt stöd för benstommen. Detta gäller både som skydd mot överansträngning och skador, samt för behandling av befintliga problem eller skador. Så här kan du falla tillbaka på en lång rad olika alternativ som relaterar till en mängd olika scenarier.