vitamin D-Loges® 2.000 I.E. vegetabilisk

Högdoserad vitamin D – 100 % vegetabilisk

Det veganska alternativet tillverkat av hållbart odlade alger

  • Daglig tillförsel av vitamin D3 som bidrar till immunsystemets normala funktion,  bibehållandet av normal benstomme, tänder och normal muskelfunktion.
  • Rent vegetabilisk vitamin D₃ erhållen från hållbart odlade alger.
  • Optimerat upptag genom kombinationen med högkvalitativ solrosolja - och kan därför intas oberoende av måltider.
  • Små, mjuka kapslar, lätta att svälja för en bekväm användning.
Köp nu!
Köp nu!

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad
kost och hälsosam livsstil. Det angivna rekommenderade dagliga intaget får inte överskridas.
Förvaras utom räckhåll för små barn.

vitamin D-Loges® 2.000 I.E. vegetabilisk är inte lämplig för barn under 4 år.

D-vitaminnivån bör kontrolleras om vitamin D-Loges® 2.000 I,E, vegetabilisk konsumeras under en längre tid.

Förvaras på en torr plats och inte över 25 °C. Skyddas från direkt solljus.


Ingredienser

Solrosolja, modifierad stärkelse, fuktighetsbevarande medel (glycerin), geleringsmedel
(karragenan), vitamin D3 (kolekalciferol från alger), surhetsreglerande medel (natriumkarbonater).

*Referensintag för vuxna I.E.= internationella enheter

D-vitamin bidrar till lycka. Vitaminen har stor betydelse för det mesta av serotoninproduktionen i hjärnan. "Lyckohormonet", som det så ofta hänvisas till, säkerställer ett gott humör, även under mindre soliga dagar. Så det är inte konstigt att många känner sig håglösa under vintermånaderna. Med tanke på vikten av ett balanserat liv finns det också ett problem: D-vitamin finns inte i många veganska livsmedel. Solen är den som ger ett betydande bidrag till produktionen av vitamin D.

upptäck nu

Särskilda egenskaper hos vitamin D-Loges® 2.000 I.E. vegetabilisk

Förpackningsstorlekar och priser

FörpackningsstorlekarRekommenderat
försäljningspris
60 mjuka kapslar129kr
 

Nedladdning

Konsumentinformation
PDF, 399 KB

FAQ

Innehållet av vitamin D kommer från en rent vegetabilisk källa och erhålls från hållbart odlade alger. Dessa alger har odlats för livsmedelsbruk i Europa i decennier.

Algerna som används för att utvinna D-vitaminet odlas i Storbritannien i behandlat saltvatten. Algerna odlas alltså i en föroreningsfri miljö. Denna process innebär att inga föroreningar kommer in i produkten och det marina ekosystemet är oförorenat.

NOAEL (No Observed Adverse Effect Level) för vitamin D för vuxna är 250 μg = 10 000 I.E./dag. D-vitaminöverdoser med hälsokonsekvenser (t.ex. Hyperkalcemi = för mycket kalcium i blodet) är endast möjliga vid ett långvarigt, dagligt intag av stora mängder D-vitamin (väl över 100 μg = 4 000 I.E. dagligen) i form av berikade livsmedel, kosttillskott e t c, samt kombinationer av dessa produkter .

vitamin D-Loges® 2.000 I.E. vegetabilisk tillverkas i Storbritannien.

vitamin D-Loges® 2.000 I.E. vegetabilisk innehåller vitamin D3 trots sitt vegetabiliska ursprung. Vitamin D3 är mycket mer biotillgängligt för kroppen än vitamin D2 och är därför ungefär dubbelt så effektivt som vitamin D2.

Du kan gärna skicka dina frågor till oss via vårt kontaktformulär. Vi svarar dig så snart som möjligt.
Här kan du nå oss.